Inflationen gör det fortsatt tufft för företagarna

Bekymrad man tittar på inflationen.
Den höga inflationen i landet har inneburit högre kostnader för företagarna.

Sommaren närmar sig mer och mer. För en del företagare innebär det en lugnare period, för andra är det högsäsong. Det är inte svårt att gissa att servicebranschen kommer att blomstra denna sommar då det är den första pandemifria sommaren sedan 2019. Nyanställningar, inköp och renoveringar kommer det vara mycket av under sommarperioden.

Inflationstakten i världen och Sverige är alltjämt på rekordnivåer. Inflationstakten som presenterades i mitten av maj var högre än förväntat. Inflationstakten, mätt som KPIF, i Sverige uppgick till 6,4 procent i april, enligt statistik från SCB. I mars låg siffran på 6,1 procent. Förväntningarna låg på 6,2 procent enligt Infronts sammanställning. De högre kostnaderna syns i prishöjningarna som har skett i många håll har varit nödvändiga för att behålla marginalerna. Förhoppningsvis har vi nått toppen av inflationen så att vi kan gå tillbaka till mer normala priser.

Om du har blivit drabbad av inflationsläget så finns OPR-Företagslån alltid för dig när du behöver finansiering. Ansök här om du inte redan är kund. Du som kund kan göra ett uttag via mina sidor. Föredrar du det traditionella sättet kan du alltid kontakta kundservice på flex.kundservice@opr-foretagslan.se