Om oss

Om oss

Vår berättelse

Som småföretagare är det ibland svårt att få kostnaderna att gå ihop. Nya investeringar och oförutsedda utgifter kan kräva att pengar snabbt finns tillgängliga, men för dig som nyligen startat din verksamhet eller har ojämnt kassaflöde kan det tyvärr vara svårt att få låna pengar innan det är för sent.

Under mitten på 2010-talet började många tjänster att digitaliseras, däremot var många av Sveriges finansieringslösningar kvar i det traditionella tillvägagångssättet. Vi grundades inte enbart för att vara ännu ett finansbolag på marknaden, utan vi såg en möjlighet att vara en av de första med att digitalisera B2B-lösningarna för att förenkla finansiering för småföretagarna.

Med ett djärvt engagemang för att bygga broar snarare än hinder, började vi vår resa. Vi visste att i en värld av opersonlig rådgivning och hantering, längtade människor efter ett finansbolag som såg dem som individer med unika drömmar och mål. Vi lyssnade till våra kunder och lärde oss att bakom varje beslut, bakom varje siffra och analys, fanns en berättelse, en ambition, ett livsmål.

Vår affärsidé att erbjuda snabba lån för företagare med bra och tydliga villkor utan onödigt krångel, även till dig som inte kan gå in med egen säkerhet, har vi valt för att ge chansen till företagare som vanligtvis har svårt att få finansiering. Vi tror nämligen på småföretagarna och vet att du som jobbar och lever med din dröm har drivet som krävs för att lyckas med ditt projekt.

Tillsammans med våra kunder och samhället som helhet, ser vi fram emot att fortsätta denna resa, där varje finansiellt beslut stärker den väv av möjligheter som är OPR-Finance. Vår historia är inte bara vår egen – den tillhör var och en av våra kunder och de syften vi hjälper dem att uppfylla.

Det är därför vi på OPR-Finance existerar, och det är så vi gör skillnad.

 1. 2015
  OPR-Finance grundas med fokus på kreditlösningar för konsumenter.
 2. 2016
  OPR-Finance lanserar B2B-finansieringslösningen OPR-Företagslån.
 3. 2019
  OPR-Företagslån höjer lånesumman från 500 000 kronor till 1 000 000 kronor och förlänger återbetalningstiden till 24 månader.
 4. 2020
  OPR-Företagslån lanserar företagskrediten OPR-Företagslån Flex, en företagskredit på upp till 200 000 kronor.
 5. 2022
  OPR-Företagslån passerar över 4 000 företagskunder runt om i Sverige
 6. 2023
  OPR-Företagslån fortsätter att leverera låneerbjudanden till B2B-kunder i Sverige.

Statistik om OPR-Företagslån

  +

Kronor i total utlåning till företag i Sverige

  +

Kunder runt om i Sverige

  % +

Nöjda kunder enligt TrustPilot

  +

Års erfarenhet av företagsfinansieringar

Om OPR-Finance

Om OPR-Finance

OPR-Företagslån är en tjänst under OPR-Finance AB, som är ett svenskt företag med tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansieringsverksamhet. Ägare är OPR-Finance Oy med huvudkontor i Helsingfors som sedan starten 2005 har hjälpt över 300 000 företag och privatpersoner med finansiering i flera europeiska länder. Utöver konsumentkreditlösningar och företagsfinansiering, så tillhandahåller OPR-Finance Oy betalningslösningar för webbutiker samt en innovativ investeringstjänst för privata investerare.

Läs mer om OPR-Finance här.