Lån till företag

Lån till ditt företag – snabbt och enkelt.

Ansök om ett företagslån som är anpassat efter ditt företags behov. Med upp till 1 miljon kronor i lån ser du till att stärka företagets likviditet.

Företagskredit.
Transportförare med företagslån

Lån till ditt företag – Snabbt och enkelt

Vårt företagslån är till för företagaren som vill ha ett snabbt och enkelt lån med bra och tydliga villkor utan onödigt krångel, även till dig som inte kan gå in med egen säkerhet. Med transparenta kostnader, ger det företagaren en bra bild över den totala lånekostnaden.

Vem kan ansöka om lån till företag?

Ett svenskt företag som är registrerat i bolagsverket kan ansöka om företagslån. Du kan göra en ansökan om du har namnteckningsrätt i företaget antingen ensam eller tillsammans med andra. För att får ett beviljat lån krävs proprieborgen.

Bock

Lån mellan 30 000 – 1 000 000 kronor till företaget

Bock

Upp till 24 månaders återbetalningstid

Bock

Digitaliserad ansökningsprocess

Ansök om lån till företag

Välj lånebelopp
Välj din lånetid
Kontrollera formatet i organisationsnummer, 123456-1234
Ange företagsnamn
Kontrollera formatet på e-postadressen
Ange endast siffror (5-12 tecken) i fältet
Restaurangägare som ansökte om lån till sitt företag.

Om Företagslånet

Snabbt, enkelt och tydligt är ledorden för oss på OPR-Företagslån. Vi erbjuder lån till ditt företag på upp till 1 000 000 kronor i 24 månader utan onödigt krångel.

Vårt företagslån har alltid en fast låneavgift som innehåller alla kostnader för ditt lån, priset på ditt lån baseras på en kreditbedömning av företaget. På så sätt vet du alltid innan du ansöker vad du kommer behöva betala tillbaka och slipper därmed otrevliga överraskningar. Återbetalningen sker genom lika stora månatliga avbetalningar.

För att vi på OPR-Företagslån ska kunna erbjuda dig lån krävs att ditt företag har god kreditvärdighet och att en privatperson går i borgen för lånet (två personer för lån över 200 000 kronor). Ansökan gör du enkelt på nätet dygnet runt med hjälp av ditt BankID. Borgensmännen måste ge sin förbindelse innan lånehandläggningen kan påbörjas.

Om du har några frågor om våra lån eller hur du ansöker kan du läsa våra besvarade frågor nedan, du kan även kontakta vår kundtjänst som finns här för att svara på dina frågor.

Bro.

Som företagslånskund får du…

Snabb handläggning

Snabbt besked på din låneansökan

kalender

Pengarna på kontot nästkommande bankdag

tillväxt

Finansiera tillväxt och utveckling av ditt företags verksamhet

Kassaflöde

Balanserande kassaflödesfluktuationer

Kassaflöde

Transparenta prissättningar för lån till företag

Lån utan säkerhet

Finansiera din verksamhet utan säkerhet

Så här ansöker du om lån till företag på nätet

Ansöka om lån till ditt företag via dator
 1. 1. Ansök om lån till företag.
  Gör en ansökan på hemsidan. Sedan handlägger våra kredithandläggare din ansökan.
 2. 2. Acceptera låneerbjudandet.
  Om allt ser bra ut får du ett digitalt låneerbjudande av oss. Är du nöjd med villkoren så accepterar du.
 3. 3. Signera digitalt med BankID.
  Du accepterar villkoren genom att signera säkert med BankID.
 4. 4. Pengarna på kontot nästkommande bankdag.
  Efter allt är signerat och klart kommer pengarna in nästkommande bankdag.

Artiklar

Ekonomin blickar mot ljusare tider

15.4.2024

Liksom företagsklimatet är det fortfarande kyligt väder i Sverige. Maj är inte långt ifrån och både meteorologer och nationalekonomer tror

Support

Telefon nere mellan 13:30-16:00

11.4.2024

Telefonen är stängd mellan 13:30-16:00 idag 11/4. Vi hänvisar er till vår kundservicemejl under perioden vår telefonservice är nere. Tack

Frågor & svar

Vilka bolag kan ansöka om ett företagslån?

Alla svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan ansöka om lån hos oss. Ditt bolag behöver ha varit verksamt i minst sex månader för att bli beviljad ett företagslån.

Hur fungerar företagslånet?

Vi erbjuder ett smidigt och enkelt företagslån från 30 000 kr till 1 000 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-24 månader. Ansöker du innan 16:00 på vardagar så får du besked och vid beviljat lån utbetalt samma dag. Du återbetalar lånet med ett fast belopp varje månad utan några dolda avgifter.

Vilka säkerheter krävs för att få ett lån?

Vi kräver inga säkerheter från företaget. Du kommer behöva gå i personlig borgen på lån upp till 200 000 kronor. För lån över 200 000 kronor så behöver två personer gå i personlig borgen för lånet.

Vad innebär en personlig borgensman?

Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om den ursprungliga gäldenären försummar sin betalningsskyldighet, krävs borgensmännen på hela summan, inklusive utgifter, räntor och inkassokostnader.

Då en privatperson går i borgen för lånet genom ett personligt borgensåtagande, svarar han eller hon för skulden som om den vore hans eller hennes egen. Om den ursprungliga gäldenären försummar sin betalningsskyldighet, krävs borgensmännen på hela summan, inklusive utgifter, räntor och inkassokostnader.

Tar ni kreditupplysning på borgensmannen?

Ja, vi tar en kreditupplysning med Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe påverkar varken rating, scoring eller framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Kan jag förtidsinlösa mitt lån?

Ja det är fullt möjligt att förtidslösa lånet. Du behöver kontakta våra kredithandläggare för att få ett korrekt belopp på slutlösen.

Har ni fakturaavgift eller dolda avgifter?

Nej, det tillkommer ingen fakturaavgift eller andra dolda kostnader. Den fasta månadskostnaden täcker alla administrativa utgifter, på så sätt slipper du obehagliga överraskningar.

Nej, det tillkommer ingen fakturaavgift eller andra dolda kostnader. Den fasta månadskostnaden täcker alla administrativa utgifter, på så sätt slipper du obehagliga överraskningar.

Kan jag få lån trots betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att få ett lån beviljat hos oss även om du har en betalningsanmärkning. Vi kollar på en rad olika faktorer när vi handlägger ditt lån och en betalningsanmärkning betyder inte automatiskt nej.

Företagslån som får bolaget att växa.
Ansök om lån till ditt företag

Ansök om lån till företag med BankID – få besked samma dag

OPR-Företagslån erbjuder en transparent och enkel finansiering mellan 30 000 – 1 000 000 kronor med en återbetalningstid mellan 6-24 månader. Ett företagslån är särskilt lämpligt för rörelsekapital, stöd för kassaflödeshantering och finansiering för investeringar eller affärstillväxt.

Att ansöka om ett lån hos OPR-Företagslån görs bekvämt online, när det passar den som ansvarar för företaget bäst. Du behöver inga riktiga säkerheter för att ansöka om ett lån, utan det är den ansökande som står som proprieborgen. Hos oss behandlas alltid din låneansökan av våra duktiga kredithandläggare.

Vi behandlar din ansökan snabbt – du får ett lånebeslut idag och pengarna på företagets konto senast nästa bankdag. Företagslånet erbjuds dig av OPR-Finance AB, som ingår i den finska OPR-Finance-gruppen.